Roladki z bakłażana z twarożkiem z tofu i prażonymi orzechami włoskimi to pyszna zimna przystawka. Sprawdzi się na imprezy przy grillu, ale również na romantyczny wieczór przy winie.
Składniki:
- 1 bakłażan
- 100 g orzechów włoskich
- oliwa z oliwek, sól
Na twarożek:
- kostka naturalnego tofu
- 100 ml wody z kiszonych ogórków (możesz zastąpić sokiem z cytryny)
- 50 ml oleju lnianego
- 2 łyżki płatków drożdżowych
W międzyczasie przygotuj orzechy. Upraż je na suchej patelni, a następnie rozdrobnij w moździerzu.
Wszystkie składniki twarożku umieść w blenderze i zmiksuj na gładko.
Następnie każdy plaster smaruj serkiem, obsypuj orzechami i zwijaj w ruloniki.
Świetnie smakuje na zimno ;)
Komentarze
Prześlij komentarz